На 26.05.2017 г. на спортен комплекс „Орландоспорт” в кв. „Орландовци” се проведе заключителен турнир по мини-ръгби по проект „Спорт след края на учебния ден”. Проектът бе реализиран от общински спортен клуб „Сердика 59” в партньорство с район „Сердика” на Столична община. Участие в турнира взеха ученици от 59 ОУ „Васил Левски” и 14 СУ „Проф. д-р Асен Златаров”. Турнирът премина в дух на феърплей.

Всички ученици взели участие в турнира получиха индивидуална спортна екипировка - калци, шорти, фланелка и чорапи. Бяха осигурени минерална вода и храна за участниците. Състезателите получиха отборни и индивидуални награди /купи, флагчета, медали и статуетки/. Бяха закупени топки за мини-ръгби, за нуждите на спортния клуб.

В процеса на изпълнение на целия проект, които бе реализиран между 24 април и 26 май 2017 г., учениците от спортния клуб имаха възможността да се запознаят задълбочено и в детайли с правилата на играта мини-ръгби, като бяха обучени от квалифицирани лектори на Националната ръгби федерация, които провеждаха лекционни и тренировъчни занимания с децата.

Проектът е съфинансиран от Програма за развитието на физическото възпитание и спорта в Столична община и се реализира в подкрепа на инициативата „София - Европейска столица на спорта – 2018 г.”