Новини
Неделя, 03 Юли 2016 19:14

ПРОГРАМА – „ЛЯТНА ВАКАНЦИЯ - 8” за деца в неравностойно положение, МКБППМН , Район „Сердика” /04.07.2016г. – 15.07.2016г./

За осма поредна година Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни , към СО – Район „Сердика”, организира програма за деца с противообществени прояви и деца в риск. Програмата ще обхване част от лятото , когато децата не са на училище и имат повече свободно време.

Превенция на противоправни деяния, чрез спорт /плуване, колоездене, футбол, бадмингтон, волейбол, шах, танци /, туризъм, култура, посещение на музеи, църкви, манастир, институции, са сред заниманията с децата. Организирано е посещение в Български червен кръст, със симулация на земетресения, различна степен, както и оказване на първа долекарска помощ. Това оставя дълбоко впечатление у децата. Друга превантивна дейност е насочена срещу алкохола и цигарите, чрез посещение в СРЗИ, където децата ще изпитат чрез симулация какво е да си изпил 3 промила алкохол и да се опитваш да вървиш , чрез т.нар. „алкоочила”.

А в Националния политехнически музей ще има демонстрации и опити от физиката и химията. Приятно забавление!!!

Начало на програмата „Лятна ваканция” е 10.00 ч. на 04.07.16г.

Сборен пункт пред сградата на район „Сердика”, бул.” Княгиня М. Луиза” №88

 
Петък, 24 Юни 2016 22:22

ЗАКРИВАНЕ НА КАМПАНИЯТА МИСИЯ „ЗАЩИТИ СВОЯ ДОМ”

На 21 юни 2016 г., инж. Тодор Кръстев – кмет на СО – район „Сердика” присъства на церемонията за закриване на кампанията Мисия „Защити своя дом“ и награждаване на учениците, класирани на първо, второ и трето място в конкурса за детска рисунка – част от Кампанията. Събитието се проведе в официалната зала на Столична община и бе организирано от Българска Асоциация на Застрахователните Брокери (БАЗБ), с подкрепата на СО - район „Сердика” и 02 РС „Пожарна безопасност и защита на населението“.

продължава>
 
Петък, 17 Юни 2016 06:38

БАЗБ, съвместно със СО-район "Сердика", организира официална церемония за закриване на кампанията „Мисия: Защити своя дом“

Асоциация на Застрахователните Брокери (БАЗБ), съвместно със Столична община, район Сердика, ще отпразнуват успешното приключване на кампанията „Мисия: Защити своя дом“ с тържествена церемония, която ще се състои на 21 юни 2016 г. от 16 ч. в официалната зала на Столична община. На церемонията са поканени всички дарители, медийни партньори и официални лица, съмишленици на кампанията. Ще закрием заедно кампанията с официално връчване на награди на децата, чиито рисунки са се класирали на първо, второ и трето място, спрямо броят харесвания в социалната мрежа.


 
Вторник, 14 Юни 2016 18:15

Отборът на район "Сердика", начело с кмета на района - инж. Тодор Кръстев спечели първо място в турнира по Народна топка, организиран от Столична община - Дирекция "ПИСТ". Това ни даде възможност да бъдем домакини на турнира следващата година. Честито!!!!

продължава>
 
Вторник, 14 Юни 2016 17:56

ДЕТЕ, ВАКАНЦИЯ И ВЕЛОСИПЕД

На 10 юни 2016 г. в СО - район "Сердика" се проведе колоездачен пробег по маршрут: Велоалея от Надлез „Надежда“ /бул. "Княгиня Мария Луиза" № 122А/ до площад „Лъвов мост“. Участваха ученици-велосипедисти на възраст от 12 до 15 години от 14 СОУ, 29 СОУ, 59 ОУ и 100 ОУ. Колоездачите преминаха пробега демострационно, като спазваха правилата за движение по пътищата.

Проектът „Дете, ваканция и велосипед - безопасно движение на пътя” е финансиран от Програма за опазване живота и здравето на децата като участници в пътното движение, на Столична община” и се проведе под патронажа на инж. Тодор Кръстев - Кмет на СО - район "Сердика",

продължава>
 
Вторник, 14 Юни 2016 17:01

На 11.06.2016г. от 19.00ч. в район Сердика на спортните игрища, на комплекс „Орландо спорт“, „ФЕДЕРАЦИЯ АДАПТИВНА ФИЗИЧЕСКА АКТИВНОСТ БАЛКАНИКА И ЧЕРНОМОРСКА ОБЛАСТ /ФАФА/“ проведе тренировка по ZUMBA fitness, която събра над 150 човека.

Под звуците на музика всички заедно спортуваха и се забавляваха!!!

продължава>
 
Четвъртък, 09 Юни 2016 09:38

Футболен турнир с цел превенция на злоупотребата с психоактивни вещества и социална ангажираност на свободното време на децата в училищна възраст

На 07.06.16 г. в спортен комплекс Bauhaus arena се проведе футболен турнир с цел превенция на злоупотребата с психоактивни вещества и социална ангажираност на свободното време на децата в училищна възраст и в подкрепа на София-европейска столица на спорта 2018, по инициатива по МКБППМН и отдел „Образование и култура“ в СО район „Искър“.

В турнира взеха участие отборите на възраст от 5 до 7 клас от район „Искър“, район „Младост“, район „Слатина“, район „Панчарево“, „Подуяне”, „Изгрев”, „Кремиковци”, „Оборище, „Сердика” и „Лозенец”. Участници в събитието бяха Ивайло Цеков – кмет на район „Искър“, Ирена Димитрова – директор на дирекция ПИСТ към СО, Лили Събева – секретар на МКБППМН от Столична община, Наталия Стоянова – кмет на район „Слатина“, Цвета Авджиева – кмет на район „Младост“, зам.-кметове от район „Искър” - Петър Моллов; район „Оборище” – Севдалина Иванова; район „Лозенец” – г-н Русев, район „Подуяне” – Калина Лазарова, родители и много приятели на футбола.

продължава>
 
Вторник, 07 Юни 2016 12:30

РАБОТА ПО ОБЩИНСКИ СТРАТЕГИИ 2015/2016УЧЕБНА ГОДИНА. „Общуване между агресивни деца”

По три урока в първи клас при 29 СОУ и 59 ОУ

водеща Стефка Балтова - психолог

Първи урок в 59 ОУ и в 29 СОУ на тема „Агресия – вербална и невербална”– обясняваш какво е вербална и невербална агресия. Цялата работа минава изцяло чрез интерактивни методи и техники. На два флипчартни листа на дъската се записва вербална и невербална агресия- учениците казват какво е вербална агресия думите с които се обиждат и невербална агресия с действия с които се нараняват. Прави се обобщение от водещия.- дали е хубава агресията , насилието и как трябва да не допускаме това с нас. Заключение – как се чувстват, какво ново научиха и др. Децата си извадиха поука от урока, който проведохме и казаха, че не е хубаво да се обиждат и наругават, защото това води до агресия между тях. При тая агресия децата могат да пострадат физически и да получи някаква травма, която може да остане за цял живот или нещо по-лошо.

продължава>
 
Вторник, 07 Юни 2016 12:25

ПОКАНА

На 10 юни 2016 г. /петък/ от 09.30 часа ще се проведе колоездачен пробег в СО - район "Сердика"

по маршрут: Велоалея от Надлез „Надежда“ /бул. "Княгиня Мария Луиза" № 122А/ до площад „Лъвов мост“

Проектът „Дете, ваканция и велосипед - безопасно движение на пътя” е финансиран от Програма за опазване живота и здравето на децата като участници в пътното движение, на Столична община” и се провежда под патронажа на инж. Тодор Кръстев - Кмет на СО - район "Сердика",

Кампанията цели да повиши вниманието на всички участници в движението на пътя, в навечерието на голямата лятна ваканция на децата и учениците, възрастните да имат отговорно отношение към опазване на живота и здравето на подрастващите в извънучилищна среда, а децата да прилагат наученото по БДП през учебната година.

В събитието участват над 200 деца и ученици, учители, родители, гражданска общност. Велосипедисти, ученици от общинските учебни заведения в район „Сердика“ – СО, на възраст от 12 до 15 години, ще участват в демонстрационно състезание по приложно колоездене, деца ще изпратят послания до възрастните хора за опазване на живота и здравето им на пътя, по време на летните ваканционни дни.

Кампанията е подкрепена от: Съюза на българските автомобилисти /СБА/, Сдружение „Алианс за обучение и квалификация-АОК“, Автомобилен клуб „Север“, БЧК-Столична организация, СДВР – Пътна полиция, Фондация „Приказка за пътя“, БАЗК, фирми и представители на НПО, БК "Горна баня", ЧИПИТА - България, ВИВАКОМ, Фондация "Екообщност", представители на електронни и печатни медии

ОЧАКВАМЕ ВИ, ЗА ДА СПОДЕЛИМ СЪБИТИЕТО ЗАЕДНО!

Тел. за контакт и допълнителна информация: 02/ 921 80 36; 0887 111 728 –

г-жа Райна Сотирова, н-к отдел „ОКСДС”, район "Сердика"

 
Вторник, 07 Юни 2016 12:17

 
Петък, 03 Юни 2016 13:33

График за провеждане на въвеждащо обучение по проект "Независим съм, защото вече има кой да полага грижи за мен"

Район "Сердика" уведомява кандидатите за социални служители - лични и социални асистенти, че на 9 и 10 юни 2016 г. ще бъде проведено въвеждащо обучение по Проект BG05M9OP001-2.002-0221-C001 "Независим съм, защото вече има кой да полага грижи за мен", финансиран от Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" 2014-2020. Обучението трябва да бъде преминато от всички кандидати, които не са преминали подобно по предходна програма и/или проект.

Важно: Преминаването на въвеждащо обучение по настоящия проект или удостоверяването за преминато подобно по предходен, са задължително условие за сключване на трудов договор и назначаване като социален служител.

Присъствието на обучението е от значение и за социалните служители, които на този етап няма да бъдат назначени по проекта, предвид възможността за включването им на по-късен етап. Обучението ще бъде проведено съгласно приложения график.

Изтегляне на график

 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 9 от 33
s_9.gif
Банер
Банер

Facebook

Банер