Детски градини и ясли
ДЕТСКА ЯСЛА № 70 “МЕЧО ПУХ”
ул.”Ком” № 24
тел. 936 71 79

Детска ясла № 70 е създадена през 1979год. в специално построена за целта сграда с 4 групи. През 2012г. яслата бе санирана- подмяна на парната инсталация, външна изолация, ремонт на покрив. В яслата се отглеждат деца на възраст от 10 месеца до 3 години.Децата в групите са смесени по възраст.Всяка група има самостоятелна спалня с креватче тип кошара за всяко дете. Просторна занималня с обзавеждане съобразено с анатомо  физиологичните особености и възрастта на децата. Санитерен възел обзаведен според нуждите на децата, кухненски офис за разпределение на храната. Децата в групата се отглеждат на площ 230кв. м. Детска ясла № 70 разполага със собствена кухня и приготвя здравословна храна, съгласно изискванията за физиологичните норми на хранене до тригодишна възраст.
В кухнята се приготвя храна за 35 деца отглеждани в домашна обстановка след навършване на 10 месеца. В яслата има и перална в която се изпира, дезинфекцира и глади спалното бельо на децата и работното облекло на персонала. Детска ясла № 70 е на местно отопление.Котелното разполага с два котела на дизелово гориво. Дворът на детската ясла е с площ 2,3 декара, с висока ограда, затревен и залесен.Има обособени площадки  за игра за всяка група.Площадките са с тартаново покритие което предпазва децата при падане.На всяка площадка има къщичка, пързалка и пейки за децата. За децата се грижат екип от специалисти- педагог методист, медицински сестри, детегледачки, които притежават висок професионализъм, много опит,много обич и търпение към малките палавници.

ОСНОВЕН АКЦЕНТ В ДЕЙНОСТТА НА ДЕТСКА ЯСЛА № 70 НАЙ-ВЕЧЕ Е

  • качествено здравно обгрижване и отглеждане на децата
  • възпитанието и обучението са в унисон с актуалните постижения на педагогиката на ранната възраст,
  • активното комуникиране с родителите и привличането им в помощ на общата кауза - да изградим здрави ,весели, знаещи и можещи деца.

 

 

ДЕТСКА ГРАДИНА №149 “ЗОРНИЦА”

ул.”Железопътна” № 22
тел. 936 75 82

ДГ №149 “Зорница” се намира на централно и удобно за комуникация място в кв.Орландовци. Сградата е разположена в голям и озеленен двор.
Детска градина “Зорница е единственото детско заведение в района с 7 градински групи. Образователно-възпитателната дейност в детската градина се осъществява по три учебни програми, утвърдени от МОН: Активността на детето в предучилищна възраст, Програма за възпитание на детето от 2-7 годишна възраст, Програма за обучение в подготвителна група на издателство Булвест.
Като допълнителни дейности, ДГ №149 предлага обучение по английски език, народни танци, художествена гимнастика. Детската градина разполага с просторни занимални, физкултурен и музикален салон, и богата материална и дидактическа база.
 
ДЕТСКА ГРАДИНА №45 “АЛИСА”
ул. Шумен №2
тел. 831 00 58

ДГ №45 “Алиса” е детска градина с утвърдени традиции. Акцентът във възпитателно-образователната работа детската градина е насочен главно към усъвършенстване на педагогическите условия за качествено обучение и възпитание на децата, и тяхната успешна подготовка за училище.
Приоритети в работата на детската градина е защита правата на детето, превенция към рисковете, работа с талантливи и надарени деца, екологично възпитание. Специално място се отделя на изкуствата, спорта и туризма.
За удовледотворяване на разнообразните интереси и потребности на децата и родителите в детската градина се прилагат допълнителни педагогически услуги като: английски език, психолог, логопед, пиано и солфеж, вокално пеене, народни танци, модерен балет, карате, ски-училище, планинарско училище.
Изключително постижение и гордост за детската градина са трите деца, приети в националното музикално училище с инструмент пиано, както и големият брой деца, приемани ежегодно в престижните училища след полагане на изпит.
Детската градина разполага с много добра материална база. Работи успешно с родителите и външните институции.
 
ДЕТСКА ГРАДИНА №199 “САРАГОСА”
ул. Струга №15А
тел. 831 31 40

Обхващането на децата от предучилищна възраст, както и педагогическата дейност в детската градина, като институция започва след 1946г. Дотогава са съществували само сезонни детски градини през лятото.
На 28 май 1948г. е открита една от първите детски градини в град София, кв. Банишора - Целодневна детска градина №51 и вече 56 години това детско заведение продължава традициите на предучилищната педагогика, и създава своята история.
На 27 февруари 2001г. се отварят вратите на изцяло обновената сграда на ЦДГ №51, именувана вече “Сарагоса”. Първите нейни гости са Негово Превъзходителство Посланика на на Кралство Испания г-н Хосе Кодерк и г-жа Луиса Фернандес Руди - Председател на Конгреса на Кралство Испания, които са основни спонсори със средства, събрани от граждани и организации на град Сарагоса Испания.
В детското заведение има четири детски възрастови групи - “Слънчице”, “Зорница”, “Мечо пух” и “Смехорани”.
Настоящият екип си е завоювал името на най-предпочитани педагози в района. С изключителният си професионализъм, всеотдайност и творчество, педагогическият и непедагогическият персонал съвместно работи за изграждане на ценностната система на децата. Възпитава ги в нравствени добродетели с много грижа и обич. Обучава ги по програми, утвърдени от Министерство на образованието, като предлага и допълнителни педагогически услуги - чужд език, фолклорни танци, логопед и спорт.

 

 
ДЕТСКА ГРАДИНА №48 “БРАТЯ ГРИМ”
Ул. Марин Д. Христов
тел. 832 00 21
тел. 832 10 22
Обединено детско заведение №48 “Братя Грим” е основано през1980г. и предлага обучение и възпитание на деца от 1 до 7 години, разпределени по възрастови групи. Основната цел на ОДЗ №48 е ориентиране на възпитателно-образователния процес към ценностите на детската личност и максимално използване на професионалния опит и творчески потенциал на педагозите за формиране на тази личност, съобразно индивидуалните й особености и способности.
Материалната среда е многофункционална, нестандартна и индивидуална за всяка възрастова група, с организирани зони за игра, обучение, отдих и хранене.

Обучението и възпитанието в ОДЗ №48 “Братя Грим” е съобразено с образователните програми, утвърдени и одобрени от МОН. Детското заведение допълнително предлага обучение по: английски език, спортни танци, български народни танци. Като допълнителни развлечения за децата се организират благотворителни концерти, посещения на театър, изложби базар с детско творчество.

 

 
ДЕТСКА ГРАДИНА №53 “ДЯДОВАТА РЪКАВИЧКА”
Ул. Иван Тургенев №10
тел. 832 21 76

Обединено детско заведение №53 “Дядовата ръкавичка” е открито през 1981. В историята на своето съществуване 53 ОДЗ се утвърждава като градски център за обмяна на опит. В продължение на шест години е база на Центъра за Следдипломна квалификация на учителите. За отличната работа на педагогическия екип свидетелстват и отзивите на посещаваните за обмяна на опит, записани и в летописната книга: “Браво на всичко, което се прави за децата в България” – пише гръцка делегация при посещението си в детското заведение.
ОДЗ №53, заради добрата си работа е включено за посещение и представяне на предучилищното възпитание в България при провеждане на международни форуми на ОМЕП И ФИЗЕ.
Изхождайки от мисията на предучилищните детски градини като институция, осигуряваща развитието и възпитанието на децата, съобразно държавните образователни изисквания и конкретните условия, педагогическия екип си е поставил следната цел: “Осигуряване на оптимални условия за пълноценно развитие на децата, за хуманизиране на възпитателната дейност в нейните аспекти - детска градина, семейство, ценностна система, общество.”
През учебната 2000/01 детското заведение се включи като съочередител при очередяването на секцията по “Предучилищно възпитание” към НАЦИОНАЛНО СДРУЖЕНИЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ ЕВРОПЕЙСКИ КЛУБОВЕ”. Учителската колегия положи усилия да информира родителите за целите и задачите на секцията, да приведе в съответствие с тях интериора на детското заведение,както и да привлече децата и родителите им за учередяването на Детски европейски клуб в 53 ОДЗ, за които се организира безплатно обучение на португалски от ученици на испанската гимназия. За участие в реализиране на проект: КОЛЕДЕН ПОЗДРАВ ЗА ЕВРОПА на 53 ОДЗ бе връчено отличие от НАБЕК.
През 2002г. педагогическата колегия на ОДЗ№53 се озова пред ново предизвикателство – две годишна работа по спечеления проект към Европейски образователен проект по програма “Коменски” на Центъра за развитие на човешките ресурси – Национална агенция “Сократ”. За съвместна дейност по темата “Природата и изкуството на децата” с още две детски градини от Финландия и Исландия. Създаден бе кът на страните – партньори, където деца и родители имаха възможност да се запознаят с информация от парниращите градини, с творчеството на финландските и исландските деца.
Девизът на екипа на 53то ОДЗ е: Да живеем заедно като активни членове на нашия общ свят…, мислейки и действайки за доброто на бъдещите поколения.

 
ДЕТСКА ГРАДИНА №106 “КНЯГИНЯ МАРИЯ ЛУИЗА”
ул. Родопи №8
тел. 831 01 76

ЦДГ №106, наричана някога “Двореца на децата”, е първата детска градина в София, построена по специален проект в български стил. От 1975г. детската градина е база за работа с преподаватели от СУ “Св. Климент Охридски” и студенти по всички раздели – развитие на езика и речта , познавателна дейност, математика, изобразителна и художествени дейности.
През 1998г. ЦДГ №106 приема името си “Княгиня Мария Луиза” и празнува рождения си ден на Благовещение.
През 80те и 90-те години детската градина започва работа с децата по нова програма “Активността на детето в детската градина”, експериментирана под научното ръководство на доц. д-р Б.Ангелов. Няколко години по-късно, в нея се поставя началото и на чуждоезиковото обучение, съчетано с уроци по модерен балет и карате.
Учители, помощен персонал и родители, ентусиазирано и с любов съдействат и работят в отглеждането и възпитанието на децата.

 

 
ДЕТСКА ГРАДИНА №63 “СЛЪНЦЕ”
ул. Стария кладенец №2
тел. 936 70 91

ДГ №63 се намира в кв. Бенковски-район Сердика и носи името “Слънце” като символ на местоположението си - тих, екологично чист и спокоен квартал.

На тихо и слънчево място са разположени четирите къщички на детското заведение,съобразени с всички санитарно-хигиенни изисквания.В просторните и светли помещения се възпитават и обучават децата от 1 до 7 годишна възраст-разпределени в две яслени и четири градински групи.Просторният двор,изпълнен с пищна зеленина,цветя и много катерушки и беседки е едно от нещата, които носят радост на децата в ДГ 63.

С много любов и професионализъм педагогическия и непедагогическия персонал възпитават в добродетелност и подготвят своите възпитаници за училище.

Дневния режим-осигуряващ двигателна активност и разнообразни дейности,е съобразно възрастовите особености и индивидуални потребности на децата

Наши приоритети:

Най-важното за всяко дете да бъде-здраво,знаещо и радостно.

Осигуряване на емоционална и творческа среда-стимулираща детската индивидуалност и развитие.

ДГ 63”Слънце”е построено през 1978г.

Въпреки че постройките са на 35 години,вътре в групите е чисто,светло и уютно.Всяка група има своя визия,сезонно се сменя украсата,отвсякъде се вижда детското изкуство.

Детския смях и радост освежават помещенията за игра и сън.

Всеки месец децата са посещавани от квалифицирани артисти представящи куклен театър или театрални постановки.

В детското заведение се работи допълнително за развитие на народното творчество чрез песни,танци,изобразителни и трудови дейности,стихове и приказки-имаме кът на фолклора.Като допълнителна дейност има и обучение в народни танци

Във връзка с екологичното възпитание на децата от най-ранна възраст се предоставят брошурки,книжки за оцветяване,театрални постановки от театър ЕКОсцена,относно разделното събиране на отпадъци,засаждане на семенца и наблюдение на развитието им,филмчета чрез мултимедия и други.

Пролет и есен родители и деца заедно по групи участват в спортни празници.Веселието е всеобщо,дори за наблюдателите.Към детското заведение като допълнителна дейност има футбол и латинотанци.

Организират се еднодневни екскурзии-изпълнени с много смях и забави/снимките/

Рожденните дни за всяко дете се отбелязват с рисунки от децата в групата.

През месец май децата на голям празник пред родителите показват своите знания и умения,не само придобити в групите ,но и от допълнителните дейности които се провеждат в детското заведение/народни танци,латинотанци,футбол,английски език /

Децата от ДГ 63 имат множество награди на общинско ниво за участие в конкурси за рисунки,Първо място в конкурса за апликация „Истински приятерли”,в детското заведение има Мажоретен състав,който ежегодно има изяви.Футболният отбор е с купа за 2012г.

Стремежа ни е детското заведение да бъде желано място за децата и техните родители

 
ДЕТСКА ГРАДИНА № 118 “УСМИВКА”
ул. Тайга №29
тел. 936 73 12

„С усмивка ведьр е денят!

С усмивка се по-весело живее!

Тя прогонва всякаква тъга

И приятелството е по-здраво с нея!”

Има един свят, в който слънцето не залязва, усмивките са винаги на лицата и осезаемо ги виждаш и ги чувстваш. Това е светът на децата в ДГ № 49 „Усмивка”.

Детското заведение отваря врати през далечната 1974 година. И до днес то е привлекателно и предпочитано детско заведение, осигуряващо условия за: „Здрави и щастливи деца, спокойни и добронамерени родители, удовлетворен екип”.

Истинско богатство за децата е красивият, отрупан със зеленина и цветя, отлично подържан двор. Вътрешното пространство е функционално организирано сьобразно възрастовите особености на децата чрез естетически издържани интериорни решения.

В ДГ № 49 „Усмивка” работи квалифициран, високоотговорен и сплотен екип, чиято цел е изграждане на позитивна образователна среда, осигуряваща условия за физическо, духовно и социално развитие на всяко дете, развиваща индивидуалността и стимулираща творческите му способности.

Приоритет в работата на екипа е създаването на условия за природосъобразен и здравословен начин на живот.

ДГ № 49 „Усмивка” е с установена традиция в организиране и провеждане различни форми на отдих и туризъм за своите възпитаници – екскурзии, ски-училище, планински и морски лагери.

В детското заведение по желание на родителите се предлагат следните допълнителни педагогически услуги:

  • Английски език
  • Народни танци и фолклор
  • Футбол
  • ЛФК и йога
  • Приложни изкуства
  • Логопед

 

Добре дошли!

Ние ви очакваме с усмивка!

 
ДЕТСКА ГРАДИНА №131 “ЗОРА”
Ул. Училищна №10
тел. 936 67 74

Отношението към децата е мерило за цивилизованост на обществото, а обособяването на детски градини със седмичен режим на работа е израз на хуманност и грижа за образованието и възпитанието на всички деца, независимо от техния социален статус, произход и възможност.
През последната една година децата от 31 седмична детска градина са обект на голямо внимание и съпричастност към тяхната съдба, която ги е поставила в неравностойно социално положение, не по тяхно желание.

 

 


s_11.gif
Банер
Банер

Facebook

Банер