СТОЛИЧНА ОБЩИНА – РАЙОН “СЕРДИКА”

К У Л Т У Р Е Н К А Л Е Н Д А Р

ОКТОМВРИ 2014 година

Културните събития са в подкрепа на кандидатурата на София и Югозападен регион за Европейска столица на културата – 2019.

ДАТА

ОПИСАНИЕ НА КУЛТУРНИТЕ СЪБИТИЯ

14.10.2014 г.

Отбелязване на празника “Петковден” в кв. Орландовци, с подкрепата на дирекция “Култура” на СО:

- От 10.30 ч. - В храм “Света Петка Самарджийска” ще бъде отслужен молебен за здраве и просперитет на жителите и гостите на квартал Орландовци.

- От 17.00 ч - Пред НЧ “Райна Княгиня”,. на временна открита сцена ще бъде изнесена културно-музикална програма с участието на професионални артисти и самодейни състави от народните читалища в района.

30.10.2014 г.

от 11.00 ч.

От 11.00 ч., в концертната зала на Синдикалния дом на културата на транспортните работници в България ще се проведе празникът “Да запазим българското”, посветен на Деня на народните будители. Проявата се организира от СО – район “Сердика”, с финансовата подкрепа на дирекция “Култура” на СО. В празничния концерт участие ще вземат деца и ученици от народните читалища и общинските училища в района, които със своите самостоятелни и колективни сценични изяви ще почетат делото на народните будители, ще покажат своя репертоар и концертен потенциал, любов към изкуството и музиката.

 

НЧ “Георги Бенковски”

30.10. 2014 г., от 16.00 ч.

В читалището ще се проведе викторина “Светци на духа ни”, посветена на Деня на народните будители, с участието на деца от читалищните школи.